شرکت تضامنی ، یکی از انواع هفت گانه شرکت های تجاری می باشد. این شرکت طبق اسم مخصوصی ، برای کارهای تجارتی بین دو یا چند نفر ، با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد ، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض است. نکته حائز اهمیت این است که شرکت تضامنی کامل ترین نوع شرکت اشخاص است و دلیل اصلی انتخاب آن ، جلب اعتماد مشتریان می باشد. برای ثبت شرکت تضامنی لازم است مدارک مورد نیاز را آماده سازی کرد و مراحل آن را به طور دقیق انجام داد. شرکت ثبت کوشا ، این امکان را به شما می دهد تا این مراحل را در سریعترین زمان و به درست ترین شکل پشت سر بگذارید. در ادامه به بررسی هر کدام از آنها پرداخته می شود.

ثبت شرکت تضامنی

چرا ثبت شرکت تضامنی اهمیت دارد؟

زمانی که شما شرکت تضامنی تشکیل می دهید و آن را به ثبت می رسانید ، در واقع با این کار اعتماد مشتریان خود را جلب می کنید. به این صورت که مشتریان می دانند که صرفا با یک شخصیت حقیقی ، معامله خود را به ثبت نمی رسانند. از آنجایی که سایر شرکای این شرکت نیز ، در صورت وجود بدهی ملزم به پرداخت آن هستند ، از این رو این اطمینان در افراد حاصل می شود و با خیال راحت ، معامله های خود را صورت می دهند. باید گفت که شرکت های تضامنی ، دارای شخصیتی حقوقی می باشند. صرافی ها ، نمونه واضحی از این موضوع هستند.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت تضامنی

برای این که بتوان شرکت تضامنی را به ثبت رساند ، لازم است تا مدارک مورد نیاز آن را به طور کامل تهیه نمود و به شرکت های ثبت ، ارائه داد. این مدارک شامل موارد زیر می باشند:

  • تقاضانامه (2 برگ)
  • شرکت نامه (2 برگ)
  • اساسنامه (2 نسخه)
  • صورتجلسه به همراه امضاء همه شرکاء (2 نسخه)
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی همه شرکا
  • کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی (مشمول آقایان)
  • تهیه مجوز از مراجع ذیصلاح (در صورت نیاز)
  • گواهی مدیر شرکت مبنی بر تادیه تمام سرمایه شرکت

مراحل ثبت شرکت تضامنی

بعد از تهیه مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تضامنی ، لازم است مراحلی طی شود تا شرکت تضامنی به ثبت برسد. این مراحل به شرح ذیل می باشند:

مشخص کردن نام شرکت تضامنی

لازم است برای ثبت شرکت تضامنی ، نام معتبری برای آن انتخاب کرد. نام شرکت باید حتما دربردارنده نام یکی از شرکاء باشد. این کار به منظور اعتبار دادن به فرد و شرکت است.

تنظیم شرکت نامه

شرکت نامه با توجه به قوانین ، به منظور قرارداد رسمی بین اعضاء تنظیم می شود. در واقع در آن باید اطلاعات اساسی و اصلی شرکت قید شود. این اطلاعات شامل مشخصات شرکت ، مشخصات شرکاء و مدیران ، مقدار سرمایه نقدی و غیر نقدی می باشد. شرکت نامه از اهمیت بالایی برخوردار است ، از این رو نمی توان به هیچ عنوان آن را تغییر داد. فقط در صورتی که تمام شرکاء برای این کار موافق باشند ، این کار امکان پذیر است.

تقویم و تحویل تمام سرمایه نقدی تأدیه و سهم الشرکه غیر نقدی

باید توجه داشت که مطابق قانون ، هیچ حداقلی برای این سرمایه نقدی یا غیر نقدی در نظر گرفته نشده است. صرفا باید مبلغ مورد نظر به طور کامل پرداخت شود.

تنظیم اساسنامه

اصولا شرکت تضامنی اساسنامه ندارد ، اما این کار می تواند با توافق شرکاء صورت بگیرد. در صورت نیاز به اساسنامه ، قید شدن موارد زیر الزامی می باشد:

  • نام شرکت
  • موضوع شرکت
  • مدت فعالیت شرکت
  • سرمایه نقدی و یا غیر نقدی هریک از شرکاء به همراه نام آنها
  • شرایط تقسیم سود و زیاد
  • قوانین مربوط به فوت شرکاء یا انحلال شرکت

معرفی مدیر

برای این که ثبت شرکت تضامنی به درستی صورت بگیرد ، لازم است تا حداقل دو شریک و یک مدیر ، برای آن در نظر گرفته شود و مشخصات کامل و مدارک مورد نیاز آنها ، تحویل شرکت ثبت شود. دقت کنید که شریکی که انتخاب می شود باید توانایی مالی کافی داشته باشد. این به این منظور است که در صورت نیاز به پرداخت بدهی ، از عهده آن برآید.

ثبت نهایی

بعد از طی کردن و اتمام تمام مراحل فوق ، لازم است برای ثبت نهایی شرکت ، آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران درج شود. در نهایت با انتشار آن در روزنامه کثیرالانتشار ، ثبت شرکت تضامنی به پایان می رسد.

تفاوت شرکت تضامنی با شرکت سهامی چیست؟

همانطور که در مطلب فوق گفته شد ، در شرکت های تضامنی ، همه شرکاء ملزم به پرداخت بدهی می باشد. این در حالی است که در شرکت های سهامی ، سهامداران ، فقط با توجه به سرمایه ای که در شرکت دارند ، میزان بدهی را پرداخت می کنند. ثبت این شرکت ها نیز با یکدیگر متفاوت است. به این منظور که برای ثبت شرکت تضامنی ، تادیه تمام سرمایه نقدی شرکت الزامی می باشد ، ولی در شرکت های سهامی ، تامین بخشی از این مبلغ کفایت می کند.